O NAS
This is a basic text element.
KONTAKT
Trenutno za vas ni na voljo prostega delovnega mesta? Pošljite nam vaš CV in kontaktirali vas bomo takoj, ko bo delovno mesto na voljo.
O podjetju

O podjetju

Podjetje Telkom se lahko pohvali z bogatimi izkušnjami ter obilo referencami, saj na obstoječi lokaciji že več kot štiri desetletja izvaja dejavnost visokotlačnega litja, pri čerem smo pridobili bogate izkušnje ter obilo referenc. Proizvajamo ulitke iz različnih aluminijevih zlitin, kupcem pa nudimo tehnično pomoč pri zasnovi željenega izdelka, kasneje tudi pri optimizaciji orodja in litja, pri čemer so nam v pomoč znanje in dolgoletne izkušnje na področju livarstva.

Naši glavni kupci prihajajo iz Slovenije ter iz EU, kjer je naš glavni trg Nemčija, del prometa pa ustvarimo tudi na drugih trgih (Švica, Singapur).

Zaradi povečanja obsega prometa in posledično povečanja proizvodnje smo se pred leti odločili za nakup dodatnih površin nedaleč stran, kamor smo uspešno preselili del proizvodnje.

V svoje vrste privabljamo mlade, perspektivne kadre z željo po osvajanju novih znanj in pridobivanju izkušenj, predvsem pa, da bi jim livarstvo vzbudilo strast in jih spodbudilo k iskanju novih idej in rešitev. Zavedamo se, da je gonilo razvoja delovanje z roko v roki med mladimi potenciali ter izkušenimi sodelavci, ki lahko na takšen način predajajo bogato znanje mlajšim generacijam. Velik poudarek pripisujemo tudi timskemu delu ter motiviranju slehernega posameznika v podjetju.
Zgodovina v številkah

Zgodovina podjetja

Zametki današnje podjetja segajo v 60. leta prejšnjega stoletja, ko je na sedanji lokaciji podjetje IBT ustanovilo obrat, ki se je ukvarjal s proizvajanjem kovinskih delov s pomočjo tlačnega in gravitacijskega litja. Vendar lahko kot pravi začetek visokotlačnega litja štejemo leto 1974, ko je bil inštaliran prvi visokotlačni stroj za litje aluminija. Konec 70. let je podjetje prevzel Talum iz Kidričevega, v začetku 90. let prejšnjega stoletja pa je podjetje izstopilo iz sistema Talum in začelo svojo uspešno, samostojno pot kot neodvisna družba.
1960

The beginning

Founded by Company IBT: manufacturing metal parts by die and sand-casting.
1960

First die-casting machine

First Aluminum High-pressure die-casting machine installed.
1974

First die-casting machine

First Aluminum High-pressure die-casting machine installed.
1960

First die-casting machine

First Aluminum High-pressure die-casting machine installed.
1960

First die-casting machine

First Aluminum High-pressure die-casting machine installed.

Horizontal timeline with Hover

TELKOM d.o.o.
 • Cesta Točke Čeč 45. SLO - 1420 Trbovlje
 • SI12114065
Certifikati
© 2024 Telkom d.o.o. Vse pravice pridržane!

Povpraševanje

Želite sodelovati z nami? Pošljite nam povpraševanje.

Izpolnite spodnji obrazec in dopišite vaše zahteve, mi pa se vam bomo oglasili v najkrajšem možnem času.
  Pisarna
  • 041 000 000
  • email@email.com

  Pošlji spontano prijavo

   Zanima me